Drága!

Posted By on November 13, 2016

dragaSok képzésre, tréningre, konferenciára járok, elsősorban persze oktatásiakra, vagy olyanokra, amik közvetve, de kapcsolatban vannak a tanulás-tanítás hatékonyságával. Képben kell lenni a legújabb trendekkel. Nemrég egy szövegértés-fejlesztési képzésre voltam kíváncsi, rászántam hát, amit rá kellett. Valamit mindig tanulok, néha nem is a képzésből profitálok, hanem az ott jelenlevők, résztvevők tudása, a velük való kapcsolat miatt érdemes ilyen helyeken megjelenni. Azt tapasztaltam, hogy a képzésekre is többnyire a szakmájukra igényes, elkötelezett kollégák mennek. És hát, valljuk be, jó bulik is ezek, nem az ereszd el a hajamat értelmében, inkább a beszélgetések, nevetések töltenek fel.

Szóba került ezen a képzésen, hogy mik a jó könyvek, miből érdemes olvasni tanítani. Én is javasoltam egy sorozatot (privátban szívesen megosztom veletek, melyik volt az), hiszen mindkét gyerekem rákattant, hamar „kiolvastak” egy könyvet, kaptak egy történetet, és büszkék voltak magukra. Tudták, képesek voltak, meglett a siker. Lépésről lépésre.

A megosztásom után azt mondta a szakértő képzésvezető: „Igen, de az a sorozat drága!” Úgy érezte, győzött a riposztjával. Hagytam. Igaza lehet ;) Vajon ő tudja, hogy az mennyibe kerül, ha a gyerek nem tanul meg olvasni, és nem szereti meg az olvasást?

Az bizony drága lesz! Nagggyon drága. És nem csak anyagilag.

About the author

Comments

Comments are closed.