bögrék

“Szabadidőmben” játszom az agyaggal. Elhatároztam, hogy készítek a kollégáimnak bögréket, ha már gyakorlok, mégse maradjon mind a nyakamon:) Nincs hova tenni ;) És hát ezek készültek el. Mindenki választhatott magának a kollekcióból egyet, ha megindokolta, hogy melyiket szeretné. Mindegyikbe beleírtam, hogy ANYT (alkalmazott nyelvészeti tanszék) -amelyik hamarabb készült, azon még látszik, hogy erős fejlődés előtt állok:), Vannak kedvenceim. Szerencsémre minden kollégám szeretett volna választani:)
Az agyagozás közben sok mindenre rájövök a szakmámmal kapcsolatban is: agyagból ne akarjak porcelánt készíteni – ez az iskolára, pontosabban a gyerekekre vonatkoztatva is meghatározó gondolat.
Arra is rájöttem, hogy az agyag visszatükröz engem: hiába akarok kiegyensúlyozottnak látszani, ha nem vagyok az, az agyag szétesik a kezemben, nem akarja, amit én akarok. saját akarata van.
Nyáron Erdélybe menet felolvastam a családnak a Min mester inasa című könyvet (ifjúsági kisregény) csodálatos! Az agyagozásról, a mesterségről, a művészmester és az iparos közti különbségről is szól, az életről, a megtapasztalásról, a tisztességről – hihetetlen élvezte a családom a történetet.

Leave a Reply

Please note: Comment moderation is currently enabled so there will be a delay between when you post your comment and when it shows up. Patience is a virtue; there is no need to re-submit your comment.

You must be logged in to post a comment.